2023. március 3., péntek

Havi zárás – Február 2023

 

Fogalmam sincsen hova tűnt a február. Talán mindez a rövidségének is köszönhető. A korábbi hónapok pörgése után sokkal nyugodtabban indultam neki, bár azért a halogatott munka rendesen a nyakamba szakadt. Emellett pedig elindult a metszésszezon is, ami miatt magamhoz képest ezzel a bejegyzéssel is megcsúsztam. A kétműszakozás elég sok energiámat felemésztette főleg kreatív fronton, nem véletlenül állnak halomban a megírandó értékelések. A hétvégéim sem szabadok, hogy utol tudjam érni magamat, de emiatt kevésbé bánkódok, ugyanis nyolc év után újra versenyezhetek, ami hatalmas dolog számomra. Eddig még csak egy megmérettetésünk volt Soroksáron, ahol a formációnkkal harmadikak lettünk, és még egy különdíjat is kaptunk.

 

Könyves fronton a februáromat Könyv Kemping tette ki, amely teljesen felborította az olvasási terveimet, de cserébe egy hatalmas közösségi élménnyel lettem gazdagabb. Készülök róla részletes beszámolóval is, viszont a két hét eseményeinek feldolgozása miatt tovább fog mindez tartani. Elöljáróban annyit mondanék róla, hogy bár a két hétnyi időtartam kicsit hosszú volt, el is fáradtam benne egy ponton, de összességében nagyon jól éreztem magam.

 

Míg az olvasmányaimmal egyenesen szárnyaltam, a mozgóképes médium a háttérbe szorult. Nem tudtam haladni a Koronával, pedig már nagyon kíváncsi vagyok a Thatcheres szál végére. Ellenben három film is sorra került, amelyeket különböző mód élveztem. A Stargirl-től nem vártam sokat, de nagyon megérintett, a Demóna is meglepően jó volt, Eszeveszett birodalmon viszont szenvedtem.

 

 

Februári olvasmányaim (3602 oldal + 24 óra)

 

Mivel az évszakos kihívásommal jól haladtam, ezért előzetesen egy lelassulást terveztem, mondván hogy kevesebb időm lesz bejegyzéseket gyártani. A Könyv Kemping híre mindezt fenekestül felforgatta, hiszen mégsem ugorhatok neki egy olvasási maratonnak 800+ oldalas könyvekkel. Ennek köszönhetően hatalmasat ugrott a képregények aránya, pedig az év vége felé kisebb mennyiségben fogyasztottam ezt a médiumot. A Pilu of the Woods egyértelműen tartolt, a Things from the Floodtól viszont többet vártam volna el. A boszorkányos téma is erős volt, mind a Séance Tea Party, mind a Mamo meglepett, és ugyan nem értek fel a Pilu szintjére, de kedves történetként marad meg az emlékezetemben. Két hangoskönyvet is befejeztem, amelyek közül a Mortal Engines negyedik része egy hosszabb út lezárása volt, de A fehér térkép tényleg a hónap termése. Sorozatok terén is jó volt a hónap, mert folytattam A megtört földet illetve a Poldarkot is. Végére értem a Mortal Engines-nek és az Ambrózy báró esetei-nek, valamint az Austenland duológiának is, azonban egyik lezárás sem volt kiemelkedő. Emellett pedig két sorozatnyitányt is olvastam, de sem Az ördög csókját, sem az Időhurkot nem fogom folytatni, mert nem tetszettek. Az egykötetes könyvek sem voltak feltétlenül erősek, a Marlenke inkább egy közepes olvasmányélményt adott, pont mint a Gallant, amitől viszont sokkal többet vártam. A mennyiségi olvasás azért rányomta a bélyegét a hónapra, viszont a magánkönyvtár példányszámának csökkentése tekintetében felül kell bírálnom az impulzusvásárlással hozzám kerülő könyveknek, hogy maradjanak-e vagy sem.

 

 

A hónap kedvence: Pilu of the Woods

A hónap csalódása: Things from the Flood, IdőhurokGallant

A hónap meglepetése: Night Flights, Mamo

 

 

Könyvbeszerzések


Észrevettem magamon, hogy ha alapvetően tevékenyen telnek a napjaim, akkor a kiadók akciókkal való bombázásának is kisebb a hatása. Emellett pedig az év elején kevesebb a friss megjelenés, amit azonnal a polcomon akarnék tudni, de természetesen elolvasni csak hónapokkal később teszek meg.

 

  • Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II. (Lúzer Rádió #2)
  • Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! III. (Lúzer Rádió #3)
  • Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Kehida! (Lúzer Rádió #4)
  • Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! V. (Lúzer Rádió #5)

Ha Sopronban járok, és van rá időm, akkor mindig benézek a Várkerületi könyvesboltba, amit az utóbbi időben jelentősen átrendeztek. Eleve hátra is kerültek akciós kiadványok, de jelenleg a bejárattól jobbra egy kiállítás látható. Nagyon ritkán változik a választék a leértékelt köteteknél, de időközönként igazi kincsekre lehet bukkanni. Nem akartam hinni a szememnek, mikor megláttam a Lúzer Rádió sorozat részein is a matricát. És hogy pont azok legyenek ott, amelyek épp nincsenek meg nekem… Nem találtam szavakat, és kérdés nélkül felnyaláboltam őket. Semmit sem bánok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése