2020. július 4., szombat

Szuperhős Book Tag


Ma egy Book Taggel érkeztem, melyre barátosném, Maja hívott ki a Kalamaj és a könyvek blog írója. Még anno ő vezetett be a Marvel filmek világába, és azóta közösen adózunk ezen alkotások oltárán. Ezért is gondolhatott rám ennél a kihívásnál, melynek örömmel teszek eleget.

És most következzék a kiválasztott 8 hős:

Vasember - egy könyv, ami több, mint 500 oldal
Elég hamar elkezdtem a vaskos könyvek olvasását, és ugyan mostanában 300 és 400 oldal között olvastam, szeretnék ráállni a fantasymonstrumok olvasásásra. Idén Mary E. Pearson Az árulás szépsége ütötte meg ezt a mércét, ami méltó lezárása A Fennmaradottak-trilógiájának, és nem mellesleg nekem is nagy kedvencem lett.

Fekete Özvegy - egy könyv fekete borítóval
Nem szeretem a fekete színt. Nekem mindig az elmúlás és a gyász jut róla eszembe. Viszont a könyvpiac eléggé szereti ezt az árnyalatot, és nekem is van pár, mely közül Böszörményi Gyula Kucóját emelném ki. Igen, innen sem maradhat ki a Mester. Ez egy önéletrajzi ihletésű kisregény, melynek legújabb kiadási további novellákat tartalmaz.

Amerika Kapitány - egy könyv, ami Amerikában játszódik
Jobban szeretem az Európában, illetve természetesen a más világokban játszódó történeteket, de néha megesik az is, hogy Amerika partjai felé sodor a sors. Robert Beatty Szerafina és a Fekete Köpeny egyik idei olvasmányom, az észak-carolinai Biltmore birtokon játszódik, mely a valóságban is létező és csodaszép épület.

Skarlát Boszorkány - egy könyv, amiben mágia van
Fantasyrajongóként nem nehéz ilyet találni, az már inkább, hogy melyik legyen a sok közül. Mary Robinette Kowal Bűbájoló történet sorozata az egyik legújabb kedvencem, mely egy 19. századi kiasszonyos történet könnyed mágiával fűszerezve.

Forrás: Pinterest

Thor & Loki - egy könyv testérekről
Gyula bátyó mellett Austen és a vele kapcsolatos művek se maradhatnak ki sohasem. Ide egyszerre Victoria Connelly Mr. Darcy örök című könyve jutott az eszembe, hisz ez az Austeni körítés mellett is ugyanúgy megállná a helyét. Egy testvérpárról szól, akik egy férfi miatt eltávolodnak egymástól, és sok év után egyszerre utaznak el a bathi Austen-fesztiválra.

Hangya - egy könyv állatokkal
Kölyökfarkas és Settenke, velük barangoltam legutoljára. És hogy honnan vannak ők? A Gergő és az álomfogók sorozatból, mely gyerekkori nagy kedvencem, és melyet éppen most olvasok újra.

Hulk - a kedvenc mesekönyvem
Nem sok emlékem van a mesekönyvekről, de Kormos Erzsébet Baradlamanók című könyve beleégett az emlékezetembe. Még édesanyám hozta nekünk, mikor Aggteleken járt a kórusával, és esténként fel is olvasott belőle. 

Tél Katonája - egy könyv, ami hideg helyen játszódik
Ruta Sepetys Árnyalatnyi reménye és Tengerbe veszett könnye, mely nem csak a hideg miatt megrázó élmény. A második világháborús történetek a hátországi viszontakságokról és az ottani emberek sorsáról mesélnek.

Ha neked is megtetszett, töltsd ki te is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése