2021. november 7., vasárnap

Visszatérések – Olvassunk graphic novelt #16

Catana Chetwynd képregényei a szívemhez szólnak, egyszerűen olyan helyzeteket jelenít meg, amelyek bárkivel megtörténhetnek. A stílusa is aranyos, kevésbé agresszív mint a Sarah’s Scribble-é. A Szerelmes pillanatok után nem volt kérdéses, hogy a többi kötetét is kézbe veszem majd.

Eredeti megjelenés éve: 2020
romantikus, comic strip
öt csillag

Catana Chetwynd: Snug – A Collection of Comics about Dating Your Best Friend

 

Why bother getting out of bed when you could stay bundled up with that special someone and a book of cozy, cute comics. From the author of the bestselling Little Moments of Love comes Snug, a collection of comics that perfectly captures the honest, playful, and relatable snapshots of romantic life.

Chetwynd’s second bookhas the same charming and inviting style as her first and includes 50 percent new, never-before-shared comics. Snug is a celebration of the quirks and peculiarities of every one of us—and the magic that happens when we find our matching puzzle piece.

 

Újat nemigen tudok egyik kötetnél sem mondani, hiszen mindegyik újabb és újabb helyzeteket tár elénk. Ennél a bekuckózás és az ölelés került a középpontba, illetve az alcímhez kötődve sokat foglalkozik azzal, hogy milyen az, ha a párod egyben a legjobb barátod is. Sokat mosolyogtam a helyzeteken, és sokban magunkra is ismertem.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Eredeti megjelenés éve: 2021
romantikus, comic strip
öt csillag

Catana Chetwynd: In Love & Pajamas – A Collection of Comics about Being Yourself Together

 

From the author of the #1 New York Times bestseller Snug and the bestselling Little Moments of Love comes an all-new collection, In Love & Pajamas by Catana Chetwynd of Catana Comics!

When you've reached that sweatpants-wearing cozy place in your relationship, it's all In Love & Pajamas! This brand-new collection of Catana Comics presents some fan favorites and half of the book features never-before-seen comics that delight and amuse readers of all ages. Wholesome, sweet, feel-good humor!

 

További kedves és szívmelengető helyzetek gyűjteménye. Remélem, hogy a Könyvmolyképző folytatni fogja ezeknek a kiadását is, mert szerintem az ajándékfaktor mellett jó közös programnak is számít. Három könyv után is azt mondhatom, hogy nem fáradt el, és hozta a szintet, ami nagy szó, ha comic stripekről van szó, mert azokba hamarabb belefáradok. És tudom, hogy végig önmagamat ismételgettem csak, de ezekről a kötetekről elég nehéz beszélni, viszont mindenképp fel akartam rá hívni a figyelmeteket.


Catana Chetwynd mellett Alice Osemantől is sorra került további képregény, ugyanis elolvastam a Heartstopper negyedik részét, ami hasonlóan cukorhabos, mint az előzőek. Ezek után biztos nem fogom majd kihagyni a regényeit sem.


Eredeti megjelenés éve: 2021
ifjúsági, romantikus, LMBTQ
öt csillag

Alice Oseman: Heartstopper 4.


Charlie didn't think Nick could ever like him back, but now they're officially boyfriends. Charlie's beginning to feel ready to say those three little words: I love you.

Nick's been feeling the same, but he's got a lot on his mind – not least coming out to his dad, and the fact that Charlie might have an eating disorder.

As summer turns to autumn and a new school year begins, Charlie and Nick are about to learn a lot about what love means. 

Heartstopper is about love, friendship, loyalty and mental illness. It encompasses all the small stories of Nick and Charlie's lives that together make up something larger, which speaks to all of us.

 

A negyedik rész Charlie evészavarát helyezi a középpontba, ami miatt egy kicsit borúsabb. De ez alatt kósza bárányfelhőket értsetek, mert maga a történet továbbra is végtelenül aranyos, amellett hogy komoly témákkal foglalkozik. Nick és Charlie viszonylag sok időt töltenek külön ebben a kötetben, így kevesebb közös jelenetük van, viszont azok felettébb aranyosak. Megélik az első külön töltött idejüket, ami számomra is nagyon ismerős érzés volt.


Nagyon szerettem a Paris Squad megjelenését, azaz feltűnnek az előző rész szereplői is. Igazi kis családdá válnak, és rajtuk keresztül jön rá Charlie, hogy fontosak a barátok, hiszen velük mást lehet megbeszélni, mint az ember párjával. Mellettük még Nick anyját bírtam nagyon, aki egy tündér, pont mint Nick öccse, aki annyira örül, hogy kapott egy második fiútestvért.


A kötet második felét visszatekintésként kapjuk meg, mert közben eltelik egy kis idő. Tetszett ez a formátum is, mert így személyes perspektíván keresztül látjuk ezt a nehéz időszakot. Mind Nick, mind Charlie mesélnek, így aztán teljessé válik a kép, még ha külön is voltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése