2024. május 5., vasárnap

Olümposzi szappanopera #5-7 – Olvassunk graphic novelt #34


Ugyan a Lore Olympus tipikusan egy bingelős Webtoon, én viszont a végeláthatatlansága miatt inkább a megjelenő kötetek ütemében haladok. Az évi kettő, azaz a tavaszi és az őszi időzítés pedig pont kellemes ütemet ad számomra az olvasásnak. De azért titkon reménykedek abban, hogy Rachel Smythe egyszer valóban pontot fog tenni a végére, és nem húzza az örökkévalóságig.

 

Eredeti megjelenés éve: 2023
görög mitológia, romantikus, fantasy
négy csillag

Lore Olympus 5.

 

Scandalous gossip, wild parties, and forbidden love--the Greek tale of Hades and Persephone gets a romantic modern update in the gorgeously illustrated, Eisner Award-winning Lore Olympus, including behind-the-scenes content!

An ingenious take on the Greek Pantheon, Lore Olympus is a modern update on the story of Hades and Persephone. Follow the propulsive love story of two Greek gods, told with lavish artwork and contemporary sensibilities.

This full-color edition of Smythe's original Eisner Award-winning webcomic Lore Olympus features exclusive behind-the-scenes content and brings Greek mythology into the modern age in a sharply perceptive and romantic graphic novel.

This volume collects episodes 103-126 of the #1 WEBTOON comic Lore Olympus.

 

Nagyon nehéz helyzete van ennek a kötetnek, hiszen itt található a Webtoon sorozat első évadának vége, illetve a második kezdete, ennek köszönhetően eléggé kettészelet történetet kapunk. Ugyan a középpontjában végig a Perszi múltjában húzódó titok áll, de az elején nagyon sokáig nem történik semmi. Érződik rajta, hogy a 100. rész környékén egy kicsit kifáradt a szerző, és jogosan ment el kisebb szünetre. Az új lendülettel viszont nagyot robbantott, a két évad közti „recap” rész pedig fenomenális.


A fő párosunk mellett most sokkal inkább a mellékszereplők sorsát látjuk. Artemist elkezdtem sajnálni, mert barátként nem elég figyelmes, viszont mindent megtesz azért, hogy jóvátegye a hibáit. Héra pedig továbbra is a legmenőbb istenség, aki végre egy hozzá hasonló kaliberű asszisztenst kap. Ha már nők, akkor meg kell említenem még Démétert, azaz Perszi mamáját, aki ugyan keveset szerepel, és eléggé túlféltő, de a feltűnésekor nevettem először igazán a köteten.


Kíváncsi leszek a kötet fogadtatására, illetve arra is, hogy hogyan is oldják meg a fizikai példánynál ezt a felességet. Egyértelműen ez az eddigi leggyengébb rész.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Eredeti megjelenés éve: 2024
görög mitológia, romantikus, fantasy
négy csillag

Lore Olympus 6.

 

Chaos reigns in Olympus as Zeus publicly declares Persephone a traitor and issues a warrant for her arrest. But Hades defies his brother’s decree, sheltering Persephone in the Underworld—and as the pair spend more time together, they are able to speak openly about their pasts. The goddess of spring admits the truth behind the bloody secret that led to Zeus’s ire, and the king of the Underworld shares the trauma he suffered at the hands of his power-hungry father, Kronos.

But as Hades and Persephone’s relationship grows stronger, others begin to fall apart. The bond between Hades and Zeus is stretched to its limit, threatening to fracture the peace between their realms. Persephone and Artemis’s friendship hangs by a thread as the goddess of the hunt slowly uncovers the vile truth about her twin, Apollo. A line is being drawn in the heavens, putting everyone’s loyalties into question as all the gods are forced to choose sides.

And as the cracks in the foundation of the pantheon spread, something darker and more earth-shattering might soon be released. . . .

This edition of Smythe’s original Eisner Award–winning webcomic Lore Olympus features exclusive behind-the-scenes content and brings the Greek pantheon into the modern age in a sharply perceptive and romantic graphic novel.

This volume collects episodes 127–152 of the #1 WEBTOON comic Lore Olympus.

 

Ismét egy összeszedettebb részt kaptunk, ahol már a háttérben zajló összeesküvés is felsejlik. Végre megmagyarázták azt, hogy miért tart annyira Perszitől Zeusz, illetve hogy miért is van akkora ereje a leányzónak. Végre a Hádésszal való kapcsolata is alakul, ugyanis végre elcsattan közöttük a várva várt csók. Oda pedig őszinteségi rohamokkal tűzdelt út vezetett, ugyanis úriemberünk a holtakkal való tapasztalataiból kiindulva tudja, hogy az igazságnak több arca van. Perszi viszont nem akar kitárulkozni Apollóról, még Hérának sem, ami egy ponton nagyon zavaróvá vált. De a Donhuánunk is hozza a formáját, ugyanis jelenleg egy Perszihez hasonló csajt fektet, aki viszont hamar rájön a hímegyedünk defektjére. Újdonságként kaptunk zenés részt, amit már más Webtoonokból ismerhettem, de számomra Hephaistos mint techguy vitte a prímet. Emellett pedig megjelennek Hádész cuki kutyái is, valamint a golfozós jelenet is jó volt.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Eredeti megjelenés éve: 2024
görög mitológia, romantikus, fantasy
négy csillag

Lore Olympus 7.

 

Scandalous gossip, wild parties, and forbidden love — the Greek tale of Hades and Persephone gets a romantic modern update in the gorgeously illustrated, Eisner Award-winning Lore Olympus, including a brand new bonus short story!

“Blood of mine or not, if you proceed with this trial, I hope you are prepared to live with the consequences.”

The rifts between realms grow ever wider as the temporary shelter Persephone had found in the Underworld is destroyed. Apollo has captured Demeter, turning the fugitive goddess over to Zeus in an attempt to win the king’s favor. Persephone and her mother must now stand trial for concealing Persephone’s unsanctioned act of wrath—though the goddess of spring feels secure with Hades on her side.

But safety is not guaranteed in the world of the gods.

As the trial brings to light truths and betrayals that threaten to upset everything—even Hades and Persephone’s relationship—the other gods face perils of their own.

Eros uncovers Ampelus’s secret during a fight in the Mortal Realm. Thanatos and Daphne’s budding relationship is threatened by a vengeful Apollo. Minthe is trapped in her cursed form until Persephone gains full control over her powers. And Hera is haunted by the specter of Kronos, whose influence in Olympus seems to be growing . . .

This edition of Smythe’s original Eisner Award–winning webcomic Lore Olympus features a brand-new, exclusive short story from creator Rachel Smythe and brings the Greek pantheon into the modern age in a sharply perceptive and romantic graphic novel.

This volume collects episodes 153-179 of the #1 WEBTOON comic Lore Olympus.

 

Ez a rész több dologra is fókuszál, viszont azt már kevésbé értékeltem benne, hogy szereti félbeszelni az izgalmas dolgokat. Az elején mondjuk vicces volt a mentacserepes jelenet, ahol nem csak Perszi és Hádész mellett Hecate is megmutatta igazi alakját. A végén pedig a haláli bíróági jelenetet vágta ketté még a döntés meghozatala előtt. Rohadt menő volt a közvetítős felvezetés, és maga a vallomástételek is nagyon ott voltak. Ezen kívül még az is tetszett ebben a részben, hogy Perszi végre külső segítséghez fordul a trauma kezelése érdekében, illetve Hádész is kiteregeti a titkait. Jó volt Perszi édesanyja mellett a bővebb családját is megismerni, akik között végre önmagát adhatta. Sokat mosolyogtam még a rész elején feltűnő medve, malac és tehén miatt is, ugyanis ebben a sűrűségben kész állatfelvonulásnak tűnt. A közepe táján mellékszereplők sztorijaival foglalkozik, amely szálak ugyan hozzáadnak a nagy egészhez, de nekem olvasás közben inkább időhúzásnak tűntek. Azt viszont feltűnt, hogy ezek is már több epizódon keresztül futnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése