2023. december 1., péntek

Válságban lévő író párt keres | Christina Lauren

Az igazszerelem-kísérlet idén már a harmadik regényem Christina Laurenéktől, akik ebben a kötetben végre visszatértek az általam nagyon kedvelt A lelkitárs-egyenlet világába. Az ott mellékszereplőként tevékenykedő, ám általam nagyon kedvelt Fizzy végre megkapta a neki kijáró rivaldafényt. Ugyan nem sikerül felérnie hozzá élményben, de méltó spin-off kötetnek tartom, amit meleg szívvel tudok ajánlani.

 

Eredeti megjelenés éve: 2023
Magyar megjelenés éve: 2023
21. Század Kiadó
romantikus
négy csillag

Felicity Chen, becenevén „Fizzy”, még sosem volt szerelmes, márpedig ő az egyik legismertebb romantikusregény-író az országban. Mindeddig bort ivott, és vizet prédikált: kezdi hiteltelennek érezni magát.

Connor Prince egyedül neveli a lányát, dokumentumfilmes munkájának köszönhetően azonban sokat lehetnek együtt. A főnökét viszont a profit érdekli, és előáll azzal, hogy Connor készítsen valóságshow-t. Connort ekkor hozza össze a sors Fizzyvel, és megfogalmazódik benne a tökéletes műsorötlet: mi lenne, ha a romantikus regények királynője az egész világ szeme láttára szeretne bele valakibe?

Vajon rá tudja venni Fizzyt a szereplésre? Connornak átfut az agyán, mi van, ha itt talál rá a tökéletes partner. Érvényesülhet egyáltalán a kémia, ha a felek a kamera két különböző oldalán, a forgatókönyvben rögzített szerepkörben helyezkednek el?

 

– Most akkor ez egy folytatás? – kérdezhetnétek teljesen jogosan, viszont a válasz nem ennyire egyértelmű. Jess és River ugyan többször tiszteletüket teszik – aminek én személy szerint nagyon örültem –, de mégsem körülöttük forognak az események, hanem nagyrészt az új szereplőkkel vagyunk. Azt viszont tudom tanácsolni, hogy ha A lelkitárs-egyenletre is kíváncsi vagy, akkor mindenképp kezdj azzal, hacsak nem bánod a spoilereket, mert erősen összefügg a két könyv egymással.

 

Történetünk…

egyrészt Fizzyről szól, aki éppen írói válsággal küzd, emellett a szerelmi élete sem alakul rózsásan. Másrészt pedig Connorról, aki társadalmi felelősségvállalás témájú dokumentumfilmekkel foglalkozik, ám a filmstúdió profilváltása miatt egy reality műsort testálnak rá, ahol a főszereplőnek Fizzyt szemelte ki. A hölgyeményünk azonban amellett, hogy drasztikusan belenyúl a tervezetbe, elkezd közös időt tölteni úriemberünkkel, amely során kezdenek összemelegedni, de ez akár a műsor sikerébe is kerülhet. Vajon ki lesz Fizzy számára a Nagy Ő?

 

Az Előhang nagyon jól összefoglalja Fizzy karakterét, és emellett megalapozza a hangulatot. Bár én már előzetesen ismertem a bolondosságát és a romantika iránti vágyakozását, a kevésbé szerencsés énje engem is meglepett, de hát ő is ember a páncél mögött, aki küzd a belső tűz megtalálásáért. Viszont hamar kiderül, hogy mégsem olyan reménytelen a helyzet, hiszen az agya a vele történt eseményeket állandóan potenciális jelenetekké fordítja át. Meg kell tanulnia az apró rezdüléseket is értelmezni, hiszen eddig mindig ajtóstul rontott be a házba.

 

Nagyon tetszett a másik szemszög beemelése, mert Connor már az elején érdekesnek bizonyult. Elvált édesapaként imádja a lányát, akit teljes harmóniában neveltek közösen az exfeleségével, aki szintén nagyon jófej. Ugyan a válás alapvetően rosszat tesz a gyerekeknek, de szerettem ezt az életszerű felállást, hogy képesek voltak barátok maradni, és támogatni egymást. Rendezőként is felelősségteljes, és éppen emiatt jó előérzetem volt a műsorral kapcsolatban. Kívülről pedig úgy néz ki, mint egy brit kalóz, ami csak még inkább dob rajta.

 

Forrás: Pinterest

 

A regény két részre osztható, így az első körben a tv-műsor előkészítő munkálatait láthatjuk. Imádtam Fizzy listáját arról, hogy milyen típusú palikat kell beválogatnia Connornak (pl. Darcy), amivel rendesen feladta a leckét, de szerintem úriemberünk jól teljesített. Emellett pedig közösen keresik az örömteli pillanatokat, amik khm…egyáltalán nem randik…khm. Első körben egyébként tényleg csak jó barátok lesznek, de fél könyv sem kellett hozzá, hogy összemelegedjenek.

 

A reality megvalósítása is nagyon bejött, ugyanis olvasóként megkaptuk mi is azt a pluszfaktort, hogy találgathattunk a bentmaradókra és a kiesőkre – csak zárójelesen jegyezném meg, hogy nálam a kezdetek óta Isaac volt a favorit. A randikon kívül pedig minden egyes epizódhoz forgatnak egy vallomásos részt is, amely a szövegben külön jelölésre került. Ezeket Connor készíti, és eléggé izzik közöttük Fizzyvel a levegő, ami a képernyőkön keresztül is érződik.

 

A romantikus szál nálam jól működött, de ehhez kellett az is, hogy mindkét tökelütöttet bírjam. Szerettem az apró jeleneteiket, a koncertes kifejezetten az egyik kedvencem. Életszerűen voltak a szexjelenetek is elhelyezve, merthogy pl. az első forgatási nap felfűtött hangulata után tök jogos, hogy Connor már nem tudja türtőztetni magát, hiszen férfiból van. A bonyodalom sem érződött mondvacsináltnak, hiszen mindketten sérültek már többször a múltban, így teljesen indokolt a viselkedésük.

 

Forrás: Pinterest

 

Egy negatívumot viszont szeretnék kiemelni, amely viszont egyáltalán nem a történetre vonatkozik, hanem sokkal inkább egy írói/szerkesztői döntésre. Engem nagyon zavart, hogy helyenként a kukázza a kronológikus mesélést, és a fejezetnyitány után egyszerre visszadob egy korábbi jelenetre, majd mint aki jól végezte dolgát, visszatér az eredetihez. Kizökkentett az eseményekből, éppen emiatt én másképp oldottam volna meg.

 

De hogy ne zárjam a bejegyzést rossz szájízzel, megemlíteném még a romantikus regények iránti helytállását. Fizzy szemszögéből megismerhetjük az írók helyzetét, akiktől végérvényesen rendes regényeket vár a környezetük, Connor pedig az olvasatlanságból adódó általános lenézést testesíti meg. A szerzőpáros azonban kiáll mindenki helyett is, és bebizonyítja, hogy mekkora teljesítmény jó regényeket írni úgy, hogy mindenki ismeri a végkifejletet.

 

Összességében

Méltó spin-off kötet, amely önmagában is tökéletesen megállja a helyét. Örültem, hogy a számomra oly kedves Fizzy mellett megkaptuk az úriemberünk szemszögét is, akit szintén nagyon megkedveltem. Tetszett az egész reality téma is, de jól esett az első felében, hogy párosunk kameráktól függetlenül tudott közös időt tölteni egymással.

 

Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget a 21. Század Kiadónak!

 

„– Ami azt illeti, az egyetlen dolog, ami engem igazán érdekel – amit a legfontosabbnak tartok a világon –, hogy amikor az ember megöregedve elérkezik ennek az őrült utazásnak a végére, őszintén elmondhassa, hogy boldog volt.”

~~~

„A saját bőrömön kellett megtapasztalnom, és levonnom a megfelelő következtetést, hogy Hollywoodban mindenki azonnal rettentő izgatottá válik, ha érdekes új projektről hall, és egészen addig kitart a lelkesedése, míg ki nem kell nyitnia a pénztárcáját.”

~~~

„A haja olyan tökéletes, hogy távolból szemlélve egy legófigura fejére illeszthető műanyag haj is lehetne.”

~~~

„Rohadtul unom már azokat az ábrázolásokat, amelyek valamiféle légüres térben jelenítik meg a romantikát, és azt sugallják az embereknek, hogy amikor végre megtaláltad azt az egy speciális személyt, többé senki és semmi másra nincs szükséged. Nem egészséges hozzáállás a szerelemhez! Olyan pasival akarok randizgatni, aki ez idő alatt végig élvezi a barátai meg a családja támogatását, és nem olyannal, aki azt mondja a szeretteinek, hogy muszáj befogadniuk ezt az új személyt, akiről korábban még nem is hallottak, csak mert őurasága három hét után megesküszik rá, hogy a nő élete szerelme. Hát ezek nem olvastak még soha romantikus regényt? A támogató közösség minimum a felét adja a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” résznek!”

~~~

„– És azt hiszem, azt akarom, amit a legtöbb nő: valakit, aki megnevettet, és nem veszi magát túl komolyan. Aki ambíciózus, de jó ember, aki támogat engem, és mindazt, amit szeretek. Legfőképp pedig azt szeretném, hogy totálisa odáig legyünk egymásért.”

~~~

„– Megpróbálom elképzelni, hogyan lehet valakivel véletlenül lefeküdni, de elég nehéz.”

~~~

„– Az emberek azt gondolják, hogy a romantikus regények semmi másról nem szólnak, mint a szexről – és persze vannak példák erre is, amivel nincs semmi baj –, de közülük sok a társadalmi változásokra, a status quo megkérdőjelezésére is felhívja a figyelmet, például arra, hogy világnak mi a véleménye arról, kik érdelmik meg a párkapcsolati boldogságot.”

~~~

„Nekem úgy tűnik, hogy elég nehéz lebilincselő könyvet írni, ha az olvasó előre tudja, hogyan fog végződni.”

~~~

„[…] az emberek nem gyümölcsök. Nem keres az ember másikat helyettük, csak azért, mert ütődöttek!”

~~~

„Manapság, amikor a nap huszonnégy órájában hírekkel bombázzák az embert, a nyilvánosság memóriája sokszor rövidnek bizonyul, de ebben az ügyben nap mint nap új részletek kerülnek napvilágra, újra meg újra felborzolva a kedélyeket.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése