2024. június 7., péntek

Havi zárás – Május 2024

 

Szempillantás alatt múlt el a május, amely nagyrészt a versenyfelkészülés jegyében zajlott. Idén szintén kijutottunk egy világbajnokságra, amely most egy ottalvós csapatépítős majdnemhetet is tartalmazott. Bár nekem munka miatt előbb haza kellett jönnöm, mégis nagyon jól éreztem magamat. Az eredmények tekintetében a formáció igencsak büszke lehet magára, ugyanis a kemény gyakorlások hada meghozta a gyümölcsét, és a második helyezést hoztuk el egy elég kemény mezőnyből. Emellett pedig még a pünkösdi hétvégére belefért egy leánybúcsú is a Balatonon, ami szintén nagyon jó hangulatban telt, és már alig várom, hogy együtt bulizhassak a lányokkal a lakodalomban.

 

Filmek és sorozatok terén végre nekiálltam A korona utolsó etapjának, ahol nagyon élveztem az ötödik évad Diana fókuszát. A Mr. Malcolm lajstroma egy kellemes szórakozás volt, amellyel még a Bridgerton legújabb évadja iránti vágyakozásomat igyekeztem csökkenteni. Aztán nagyon hamar átvette az uralmat Penelope és Colin története, amelyet mindketten nagyon élveztünk a párommal, és már tűkön ülve várjuk a befejező négy részt.

 

 

Májusi olvasmányaim (1966 oldal)

 

Lendületes hónapkezdés, majd elfoglaltságok miatti csúszások, de a finisben végül mégis sikerült az évszakos cél teljesítése. Visszatekintve egységesen jó olvasmányokkal tűzdelt hónapként él a fejemben. Egyedül a Cityben csalódtam, mert Baricco ennél sokkal jobbat is tud. Bár voltak jó ötletei, de lehetett volna még rajta mit szerkeszteni. A képregények közül egyértelműen a Displacement emelkedik ki, amely a japánok második világháborús internálásáról szól egy kis időutazós csavarral. Az Anti/Hero sem volt rossz, de szuperhős vonalon nem ér fel a Primerhez. Regények tekintetében sikerült végre sorra kerítenem a Tisztát, amely hozta az elvárt izgalmat és témamélységet. Szintén jó élményként maradt meg bennem a Varázslókalauz önvédelmi sütéshez, amelynek már a címe is zseni, hát még a története. Az Aki gróf úr akar lenni pedig kellően foltozta a lelkemen a Bridgerton után hagyott űrt, bár inkább krimiként tartom számon, mintsem tényleges romantikus regényként.

 

  • (kép) Kiku Hughes: Displacement
  • Gáspár András Gáspár: Tiszta
  • Alessandro Baricco: City
  • T. Kingfisher: Varázslókalauz önvédelmi sütéshez
  • (kép) Kate Karyus Quinn – Demitria Lunetta: Anti/Hero
  • Baráth Katalin: Aki gróf úr akar lenni

 

A hónap kedvencei: Tiszta, Varázslókalauz önvédelmi sütéshez, Aki gróf úr akar lenni

A hónap csalódása: City

A hónap meglepetése: Displacement

 

 

Könyvbeszerzések

 

A május sokkal inkább a Könyvhét felvezetése, amely így inkább a kívánságlistázásról, mint a tényleges vásárlásról. Éppen ezért úgy esett meg, hogy egy darab recenziós példány érkezett meg hozzám, amelyet legnagyobb örömömre még ebben a hónapban el is tudtam olvasni. Roppant jól szórakoztam rajta, igazi kellemes kikapcsolódás volt, ahol az volt a legnagyobb problémám, hogy kevés időm volt az olvasására, így a végtelenségig húzódott.

  • T. Kingfisher: Varázslókalauz önvédelmi sütéshez

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése