2016. április 2., szombat

Men in Black - cukorhegy és egy feledhető történet | J. L. Armentrout

Barátnőm nyomására kezdtem bele a sorozatba nagy ellenérzésekkel. Mi lehet olyan ó egy ufós történetben, ami őt is megfogja? Hát nem kellet sokat várnom arra, hogy magam is felfedezzem Blackék vonzerejét.
Mai könyveim a Jennifer Lynn Armentrout Luxen sorozatának két kiegészítőkötete, melyben jobban megismerhetjük a Black fivéreket és motivációjukat.

Cukorhegy - Luxen 0.5


Első kiadás éve: 2015
Könyvmolyképző Kiadó
ifjúsági, romantikus, sci-fi
öt csillag
Dawson Black mindenre számított, csak Bethany Williamsre nem. Egy luxen, vagyis egy földre szállt idegen számára a földi lányok, nos…, érdekesek. De mivel a luxeneknek titokban kell tartaniuk valódi kilétüket, őrültség lenne beleszeretni az egyikbe.
Veszedelmes. Kísértő. Tilos..
Bethany nem tagadhatja le a közte és Dawson közt azonnal létrejött kapcsolatot. És bár nincs szüksége a szerelem bonyodalmaira, mégsem tud távol maradni tőle. Valahányszor összenéznek, Bethany beleszédül.
Elbűvölte. Vonzza. Szereti.
Dawson titka megváltoztatja Bethany életét… és veszélybe is sodorja a lányt. De még Dawson sem tehet kockára mindent egyetlen emberlányért. A sors azonban elkerülhetetlen… akárcsak a szerelem.

Ha a könyvek lapjai a bennük lévő történet eszenciájának illatát hordoznák, akkor ez egy akkora cukorfelhőbe lenne csomagolva, hogy aki csak elsétál mellette is megrészegülne tőle. Tömény vattacukor. Ragad mindenhol, ennek ellenére jól esett. Édes kis történet, már-már közelít a nyáltenger kategóriához, mivel azonban nem húzza szét az írónő, teljes mértékben elviselhető dózist kapunk.

Olyan kis cuki Dawson és Bethany párosa, hogy már elolvadok tőlük. Tipikus szerelem első látásra. Legalább belé szorult némi jó modor, ha már ez a bátyjáról nem mondható el. Kerülgették egymást, mint legyek a mézet. Mindketten ugyanolyan szerencsétlenek, de pont ezért is illenek össze. Jobban megismerhettük Bethany normális életét, művész énjét, családját. Dawson is szimpi volt a maga egyszerűségre törekvő hajlamával.
A többiek is hozták a formájukat. Daemon, mikor jelen volt, sziporkázott, Andrew egy seggfej, Dee egy cuki búgócsiga, Adam a nyugodt fiú, Ash egy cafka és így tovább.

~~~

Egy feledhető történet, vagy mégsem? - Luxen 1.5


Első kiadás éve: 2015
Könyvmolyképző Kiadó
ifjúsági, romantikus, sci-fi
négy csillag
Amikor Katy Swartz a szomszédomba költözött, rögtön tudtam, hogy gond lesz. Nem is kevés.
Gondokra pedig igazán nincsen szükségem, hiszen nem innen való vagyok. A társaimmal a Luxról érkeztünk a Földre, egy sok milliárd fényévnyire lévő bolygóról. Ráadásul egy dologban biztos vagyok; az emberekben nem lehet megbízni. Hiszen félnek tőlünk. Olyasmikre vagyunk képesek, amikről ők csak álmodnak, és pokolian gyengének tűnnek mellettünk - mert azok is.
Kat azonban olyan közel kerül hozzám, mint még senki más, és képtelen vagyok lemondani róla - és arról is, hogy a képességeimmel megóvjam. Meggyengít engem, pedig én vagyok a legerősebb luxen, és az én feladatom, hogy védjem a többieket. Ez a hétköznapi lány tehát mindannyiunk végzete lehet. Hiszen a fenyegető ellenséggel, az arumokkal szembe kell szállnom – bármi áron.

Damon Black. Egy név, egy karakter, egy legenda. Lányok lábainak megremegtetője, aki nem mellesleg egy seggfej. Alapjáraton egy arogáns, beképzelt figura, aki a város őrző-védő vállalatának oszlopos tagja. Mert ha még nem tudnátok róla ő egy földönkívüli. Bár a legtöbb ember nem egy vonzó külsejű izomkolosszusnak képzeli el őket, a luxenek mégis ilyenek. A tökéletesség megtestesítői.

Egy képzelet tört össze bennem. Nekem senki ne álljon le magyarázkodni, hogy azért volt ilyen gyökér, mert mélyen legbelül vonzódott hozzá. Elveszíti a varázsát, és ez nem tetszett. Az a Daemon, akit ismertem, nem állt le lelkizni, töprengeni. Zsigerből szólt vissza, nem azért, mert muszáj volt. Miért akar mindig mindenki mindent megmagyarázni?
Aki újat akar esetleg megtudni, ne számítson sokra, mert pár kiegészítő, csak luxenek között lezajló eseményen kívül a történés ugyanaz. De mégis. Volt benne valami, ami nem hagyott nyugodni. Csak olvastam, és olvastam. Nem számított, hogy tudom, mi fog történni. Jobban meg akartam ismerni ezt az új Daemont, még ha ezzel a régit el is veszítem.
Míg az eredeti sorozat mindenkit egyenrangúként kezel, ez csak Daemonra és a Katy iránti egyre jobban feltámadó vágyára fókuszál. De főleg a fiúról szól, így nagyon egyoldalúvá válik. A beszólásaival se tudott úgy sziporkázni. De nem is az volt a célja. Pusztán a rajongók olthatatlan vágyát elégítette ki, akik sosem tudnak betelni kedvenc sorozatukkal, és képtelenek feldolgozni, hogy az a vonat mér elment.

Kinek ajánlom?
Aki kíváncsi Dawson és Bethany történetének kezdetére.
Aki olvasta a sorozatot, vagy legalább olyan előrehaladott állapotban vannak, hogy szívesen újraélné az első könyvet, de az Obszidiánt már kívülről fújja.

Ti olvastátok már őket?
Nektek hogy tetszett?

2 megjegyzés:

  1. Szia! :)

    Én nagyon szerettem mindkettő kötetet, mert pontosan olyan vagyok, aki ha megszeret egy könyvsorozatot, akkor azt nehezen tudja elengedni. Szóval ezeket mintha nekem írták volna. :)

    VálaszTörlés
  2. Nem engedem, hogy bántsd őket! Talán nem a sorozat csúcsai, de én szeretem őket. Egyébként meg jó kis kritika, én élveztem, hiába nem tudok a mérhetetlen rajongásomból kifolyólag negatív-abb kritikát elfogadni.

    VálaszTörlés