2015. június 28., vasárnap

Vámpírnaplók - könyvmaraton #2

a történet, mely előbb létezett, mint a Twilight, mégis utána lett híres


Tudom, hogy mostanában nem a vámpírok azok, akikről a legtöbbet olvasunk. Az ő státuszukat átvették az angyalok és a disztópiák szüleményei. Bevallom, hogy én sem vettem volna a kezembe a könyvet, hiszen sok könyv áll a várólistámon olvasatlanul, de a polcom pakolása közben ráakadtam az eredeti sorozat 4 kötetére, és felbuzdulva nekiálltam.



2. rész - Küzdelem

Az ördögi Damon Salvatore bosszút forral öccse ellen, mivel neki is szemet szúrt a hasonlóság régi szerelmük és Elena között. Legyengíti Stefant, hogy ne tudja használni az Erőt, így szabadon vadászik Elenára. Bár a lány segíteni próbál a vérével, mégsem használ neki sokat, mert az a lány halálát jelentené.

Emellett új európai történelemtanár kerül az iskolába a meggyilkolt Tanner helyére, Alaric Salzman, aki mindenki számára egy kicsit gyanús. Bár nem derül ki, hogy természetfeletti dolgokra vadászik, mégis kikérdezi a kísértetházi gyilkosság szemtanúit.

Damon, hogy jobban végre tudja hajtani tervét, már mutatkozik az emberek előtt is. Átlagos huszonévesnek adja ki magát. Összebarátkozik a helyiekkel természetesen eközben az erejét használva, és még Elenáék házába is bejut. A fenyegetések miatt Elena kénytelen megadni magát, mert nem akarja, hogy a családjának bántódása essen, és aztán…

~~~

Ebben a részben lényegesen kevesebb a naplóbejegyzés, mivel a rendszeresen vezetett kék könyvecskét Caroline ellopta, így csak hébe-hóba jegyez le dolgokat egy füzetbe. Stefan múltbeli visszatekintései is eltűnnek, ezáltal nem torpan meg az esemény, hanem folyik tovább.

Damont egyre jobban szeretem, és ezzel nem csak én vagyok egyedül. Teljesen kiszámíthatatlan, és bármit elér. 
Stefan, az áldozatkész fiú jobban bízik Elenában, mint az megérdemelné. Ilyen fiút egy ilyen lányra pazarolni…

A mellékszereplők közül most Mattet szeretném kiemelni, hiszen ebben a részben ő játszott nagyobb szerepet. Ő egy tipikus amerikai srác. Csak ő bízik meg egyedül Stefanban az igazság ismerete nélkül, így barátság alakul ki kettőjük között.
A gerinctelen páros így a végére: Caroline és Tyler. Először azt hihetné az ember, hogy a lányok igazán bosszúszomjasak, de ez nem így igaz. Míg Caroline kicsinyes játékot űz, addig Tyler nagyban gondolkodik, és az egész város előtt akarja lejáratni Stefant.


Összeségében nem olyan erős ez a rész. Főleg Elena vívódásáról szól, amitől néha a hajamat téptem. De legalább rövid, és a történet szempontjából lényeges elemeket tartalmaz.
És a vége. Miért? Mivel érdemelte ki? Tudom, hogy szívtelenek az írók, de ennyire? 
Na jó, lehet, hogy Elenának jót fog tenni ez a kis változás, és új erőre kapva végre a sarkára fog állni. A remény hal meg utoljára.



Huh, féltávhoz érkeztünk. Már csak 20 kilométer.
Hamarosan jövök a harmadik résszel.
Addig is maradok,
Babó Buca

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése