2016. március 12., szombat

Liebster Blog Award 2016 - a negyedik díj

Egy újabb, szám szerint a negyedik díjjal tüntették ki a blogomat, melyet ezúttal is szeretnék megköszönni. Most Klodett volt olyan aranyos, hogy nekem ítélte oda. Egy blogger számára a visszajelzések rengeteget tudnak lendíteni a hozzáálláson. Egy kedves megjegyzés, egy biztató üzenet, mind azok a dolgok, amik megerősítenek abban, hogy van értelme ezt csinálni.

Miről is szól a díj?
A Liebster Blog Award egy online díj, amit bloggerek adnak bloggereknek, hogy új blogokat ismertessenek meg veled és a te blogodat is megismerhessék mások. A liebster szó német eredetű, jelentése: szeretett, kedves, kellemes, értékes, üdvözlendő.

Mik a szabályok?
Köszönd meg a bloggernek aki jelölt a díjra a posztod elején és linkeld vissza! Jelölj max. 11 bloggert a díjra és linkeld be őket is! Válaszolj a jelölőd 11 feltett kérdésre! Írj 11 érdekességet magadról, hogy az olvasóid jobban megismerjenek! Tegyél fel 11 kérdést a te jelöltjeid számára!

Na itt csalni fogok, mert mire én összegyűjtök még 11 a már fent lévő érdekesség mellé, évek kellenek. De kárpótlásul INNEN szemezgethettek.

Ezeket a kérdéseket kaptam és ezeket a válaszokat adtam rá:
1. Ha az összes könyvedből csak hármat tarthatnál meg örökre, melyik három lenne az és miért?
Először is azt a kérdést tenném fel magamnak, hogy miért ezzel büntet a sors. Ne már, ez kész kínzás. Ez azonban felvet további kérdéseket is, mint például, hogy a környezetemnek sincsenek könyvei, vagy a könyvtárak is bezártak-e? De eme eszmefuttatások után őket választottam:
Büszkeség és balítéle - mindenképpen, mert ez édesanyám könyve, mely idősebb nálam
Süsü, a sárkány - névre szólóan dedikált, gyerekkorom kedvenc bábmeséje
Gergő és az álomfogóka – mert kell egy Böszörményi is a trióban

2. Ki a kedvenc színészed és színésznőd? Miért pont ők?
Keira Knightley – először a Tolvajok hercegnőjében láttam, amit nagyon szerettem kiskoromban, azóta is sok jó filmben szerepelt, mint a Karib-tenger kalózai, Büszkeség és balítélet, Anna Karenina
Colin First – tizenhárom évesen láttam először a 1995-ös Büszkeség és balítéletet, és már ott beleszerettem. Szerintem nagyon jó színész, a Király beszédében pedig csodás
Jonny Depp – egy igazi kaméleon, sok szerepet játszott, de a kedvencem Jack Sparrow kapitány

3. Írsz naplót? Ha igen miért? Ha nem miért?
Igen, kilenc éve viszonylagos rendszerességgel. Már szinte csak megszokásból, de olyan jó visszaolvasni a régi önmagam szenvelgéseit és örömeit.

4. Milyen ötlettől vezérelve nyitottad meg a blogodat?
Az újranyitás gondolata akkor fogalmazódott meg bennem, mikor hirtelen rengeteg szabadidőm lett, és nem akartam csak olvasni, írni pedig egyszerűen nem volt kedvem. Hogy ne essek ki a rutinból, kezdtem el könyvekről is elmélkedni, és úgy gondoltam, mi lenne, ha ezt másokkal is megosztanám. Érdekelné őket? Egy próbát mindenképpen megért.

5. Harry Potter világában, a mumusokban, a legnagyobb félelmek nyilvánulnak meg. Neked mi lenne a mumusod?
Elolthatatlan tűz.

6. Te is kávéfüggő vagy, mint a legtöbb blogger? És ha igen, milyen fajta-féle kávét szeretsz?
Nem, nem bírom a keserű ízét. Ha mondjuk rengeteg tejjel van, azt még elviselem, de amúgy nem. Inkább teapárti vagyok, de az jöhet minden mennyiségben.

7. Melyik könyv szerettette meg veled az olvasást?
Mindig is szerettem a könyveket. Ez már a korai fotókon látszik, hogy kicsi énem könyvet nézeget, bár nem igazán tud olvasni. A nagy áttörést a mesekönyvek világából Gergő sorozat hozta meg.

8. Beleolvasol a könyv végébe? Ha igen. Miért?
Nem! Utálom a spoilereket, mert akkor elveszíti a könyv a varázsát. Egyedül A Gyűrűk Urába lapoztam bele, szigorúan csak Gandalf nevét keresve. nem akartam elhinni, hogy ott maradt Móriában.

9. Készítettél már ételt vagy italt úgy, hogy annak a receptjét egy regényben olvastad?
Nem, de érdekes lenne kipróbálni.

10. Ki vagy kik a könyves álompasid/álompasijaid?
Nem vagyok oda a meg nem értett rosszfiúkért, valahogy mindig is a kedves aranyos, szerethető egyedeket bírtam. Én ilyen maradi vagyok.
Páran a listáról: Gideon de Villiers, Philip Windham, Mr. Darcy, Mr. Clifton - csupa jó modorú angol úriember

11. Mik a könyves vásárlási szokásaid? Boltban vagy online? Először kölcsönkéred/ kikölcsönzöd a könyvtárból, és ha tetszik, csak azután veszed meg? Esetleg elolvasod a fülszöveget, és ha tetszik, máris megveszed?
Nagyon értek a kívánságlista bővítéséhez, ezáltal lehetetlen lenne minden egyes darabot beszerezni. Nem mondom magamat megszállott könyvgyűjtögetőnek, de a könyvespolcom már kezd kicsi lenni. Mióta itthon vagyok, főleg online rendelek, de amúgy szeretek a könyvesboltokban lófrálni, és viszonylag erős is vagyok. De az akciók, azzal tönkre lehet engem tenni. Sosem voltam nagy könyvtárba járó, de úgy hiszem, el kéne lassan kezdenem. Majd ha ismét mobilis leszek. Nem vagyok spontán vásárló, mindig listával megyek boltba, és ez alól ezek sem kivételek.

Még egyszer is nagyon szépen köszönöm a jelölést :)

1 megjegyzés:

  1. Szia! :)

    Jó volt olvasni a válaszaidat! :)
    Örülök, hogy neked adtam tovább ezt a díjat még akkor is, hogy ha már megkaptad párszor.

    Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy gyógyulj meg minél hamarabb! :)

    VálaszTörlés