2018. január 7., vasárnap

Vannak azok a tankönyvek... - Betekintő #17 | J. K. Rowling

Tankönyveket bújni unalmas, de mindez kötelező jellegük miatt van. Ha valamit már önszántából vesz a kezébe a lelkes diák, abba nagyobb lendülettel veti bele magát, főleg, ha az egyik kedvenc világáról tanulhat.
J. K. Rowling a Harry Potter sorozat megírása után, alatt, közben kiegészítő köteteket adott ki, melyben a világa egy területét mutatja be. A Legendás állatok és megfigyelésükről már írtam, és most eljött az idő, hogy további kettővel bővítsem a repertoárt.

Első magyar megjelenés éve: 2001
Animus Kiadó
kézikönyv, fantasy
három csillag
A kviddics évszázadai
Apró szösszenet, melyet az első kiadásban sikerült elolvasnom. Itt még kevés az illusztráció, és nem minden nevet és kifejezést magyarosítottak. Ez a csapatoknál még kevésbé zavaró, de a kviddics-cselek igényelték volna.
Legjobban a fejlődéstörténetek fogtak meg, azok olvasmányosak voltak. Halál komolyan veszi magát a könyv. Sikerült elérnie az olvasás közben, hogy elhiggyem, tényleg létezik a sportág. És már legalább tudom, hogy miért nem töri fel a nemesebbik felüket a seprű.



~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~ ~~

Első magyar megjelenés éve: 2008
Animus Kiadó
mese, fantasy
négy csillag
Bogar bárd meséi
Ez a kötet öt történetet tartalmaz, melyet minden varázsló ismer. Pont mint nálunk a Hamupipőke vagy a Piroska és a farkas. Tanító szándékkal íródtak még nagyon-nagyon régen. Bogar, aki egyáltalán nem rovar, remek munkát munkát végzett. Ennél már csak a szorgos Hermione volt jobb, mert elolvasta, értelmezte és lefordította a rúnaírást. A mesék mellett Dumbledore professzor jegyzeteit is megtalálhatjuk benne. Értelmezi, bővíti, érdekes tényeket fűz hozzá. A kedvencem a szerencse színes szökőkútja az utolsó mondatat miatt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése