2017. december 31., vasárnap

Mentsük meg Miát! | Kerstin Gier

Kezdek rájönni, miért is szeretem annyira Kerstin Giert. Lehet az is közrejátszik, hogy német, de nem ez a fő indok. Könnyed és humoros stílusa a legstatikusabb cselekményt is színessé teszi. Már pedig Az álmok második könyvében nemigen volt mocorgás.

Magyar megjelenés éve: 2016
Könyvmolyképző Kiadó
imfjúsági, romantikus, kaland
három csillag
Liv meg van rökönyödve: Secrecy ismeri a legféltettebb titkait! De hogyan tudhatta meg? És mit rejteget előle Henry? Vajon miféle sötét alak garázdálkodik éjjelente az álomvilág végtelen folyosóin? És miért kezdett el Liv húga, Mia hirtelen alva járni?
A rémálmok, a rejtélyes találkozások és a vad üldözés nem épp a pihentető alvás velejárói, ráadásul Livnek napközben is meg kell küzdenie egy újdonsült patchwork család minden problémájával, beleértve az intrikus nagymamát is.

Történetünk…
Folytatódik. Felveszi minden eseményszál a fonalát és tovább gombolyítja. Az elit fiúcsapat immár külön-külön járja útjait, mintha sosem lettek volna barátok. Livéknél a családi kapcsolatok mélyülnek, bár ő nem repes ennek. Mia egyszer csak elkezd alva járni, evvel nem csak magát, hanem másokat is veszélyeztet. Livnek ki kell derítenie, hogy ki állhat emögött, illetve Henryvel is akadnak problémái, csakhogy ne legyen unalmas az élete. 

Még a lábjegyzet is vicces. Ha nem szippantana be az első pár oldal cselekménye, akkor a személyes kommentár, melyet nem a szerző, hanem maga Liv biggyeszt a szövegbe. Eléri, hogy jót derülj és az máris egy érzelmi reakció. Az egyikben konkrétan azt írja le, hogy az egész sztori előzményét megtalálod az előző kötetben. Nem laza, hogy ilyet megenged magának? Ugyan hol máshol keresnéd az előzményeket, ha ne ott?
A cselekmény alakulása viszont nem kötött le tartósan. Tipikus második kötet szindrómában szenved. Nem láttam benne a feszültség ívét, holott két bonyodalommal is szembe kellett nézniük. Az események nagyrészt a háttérben játszódnak. Liv fut utánuk és csak nehezen éri be őket. A főgonosz erőtlen, én abszolúte nem tartottam tőle. Mert az álmokban lehet valaki nagyszájú, de az élet számít igazán. A Miát zaklató ember mellett Henry életéből is derülnek ki végre dolgok. Már járnak egy ideje, szóval kezdett aktuálissá válni. 
Nem szerepelt sokat a család, ami az anya esetében jó, Lottienál viszont kevésbé. Kellett volna az a kés német mentalitás bele. Szegény csak a kritikát kapja meg a lekezelést. Secrecy továbbra is egy áskálódó tizenéves, kis picsogó liba, akinek nincs jobb dolga, mint összegyűjtögetni a legcikibb dolgokat. Van sejtésem, hogy ki lehet, de még mindig nem vagyok biztos benne.
Kíváncsi vagyok, hogy zárta le a sorozatot, de a tűk most nem szurkálják az ülepemet miatta.

A legjobban bezárt ajtó még mindig az, amit nyitva lehet hagyni.

Ha változás szele közeleg, egyesek falakat építenek, mások szélmalmokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése