2017. január 31., kedd

Havi zárás – Január 2017



Lassan, de biztosan eltelt ez a hónap is. Bár az elejét elrontotta a tanulás és a beadandó gyártás, utána végre azt csinálhattam, amit már hónapok óta akartam. Rotringot ragadtam, és szántottam a lapot. Természetesen lassú, és beleszokós tempóval, de én ennek is nagyon örülök. És még az idegesség is elkerült, mert minden vizsgám sikerült, szóval teljes felszabadultságban töltöttem az elmúlt két és fél hetet. Jó, a forgalmi vizsga azért kellő stresszt biztosított, de már azon is túl vagyok. 
Emellett tegnap el kezdtem dolgozni, és bár csak árufeltöltő - mert a tanulás mellett nem kívántok majd nagyobb leterheltséget és agyi igénybevételt jelentő munkát végezni - kellő lendületet ad. A sok ülés mellett már igényelte a szervezetem a mozgást, és ez állóképesség javításra első osztályú.


Januári maratonom darabjai: (4244 oldal)
Rosamund Hodge: Kegyetlen szépség (Kegyetlen szépség #1)
- Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek (Jók és rosszak iskolája #2)
- Csukás István: Keménykalap és krumpliorr
- Charles Dickens: Szép remények
Elvárásokon felül teljesítettem ezt a hónapot. Eszméletlen sebességgel és lendülettel vetettem bele magam az olvasásba, ami meg is látszik a mennyiségen. Ha a Bane Krónikákat külön számoljuk, - és miért ne tenném ezt, hiszen úgy is jelentek meg - akkor 17-nél tartok, ami elképesztő. Viszont egyre jobban észreveszem, hogy több sorozatot olvasok, mint önálló kötetet. Ezzel a befejezendő sorok száma nő, de legalább hosszasan el tudok merülni egy világban.
A bejegyzések viszont rendesen feltorlódtak, viszont minden okkal történik. Őszből kiindulva nemigen volt szabad időm az olvasásra, és volt olyan hét, mikor bejegyzés nélkül maradtatok. Ezt azonban a mostani félévnél orvosolni szeretném.


Februárban szeretném nagyon-nagyon:
- Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó (Ambrózy báró esetei #3) 
Mert édesanyám annyira rákattant a sorozat olvasására, hogy maratonban megy végig rajta. Mire végre kellően felkészültem volna lelkiekben, arra már nála volt. Siettetni meg nem fogom. Élvezze ki ő is nyugodtan. Elég öröm nekem az, hogy végre rászánta magát. Fangörcsöt kaptam, mikor visszaadta az első részt, és tetszett neki. Tudni kell róla, hogy anno próbálkozott a Gergő és az álomfogóval, de 50 oldal után feladta. Ez után ő kijelentette, hogy nem hajlandó Böszörményit olvasni. És most megtört a jég!


Könyvbeszerzések:
Hosszas várakozás - és ez alatt fél évet értek - után végre kézhez kaptam a kívánt példányt a Twister Mediatól. Azonnal neki is estem, mert már égetett a kíváncsiság, hogy mi történt Agathaval és Sophieval.


Maradok továbbra is hűséges olvasótársatok,
Réka a. Babó Buca

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok a sikeres vizsgákhoz, nem semmi teljesítmény a tanulás mellett ennyit olvasni! ((:

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen :))

    VálaszTörlés