2016. szeptember 30., péntek

Havi zárás – Szeptember 2016


Bárcsak végre igazi Ősz lenne. Tudom, hogy igen kecsegtető a hosszan tartó jó idő, meg aztán a szőlő is tovább cukrosodik. De azért mégis. Kellenek nekem a sapkás-sálas napok, ahol a hulló levelek között sétálva nem azon gondolkodok, hogy már megint milyen meleg lesz, hanem csak élvezem a hőmérsékletet. Az iskola is hanglatosabb, mert most leginkább egy nyári táborhoz hasonlít. Mert igen, elkezdődött hivatalosan is az egyetem. Ezt még annyira nem érezhettétek, mert voltak előreolvasásaim, de látom magam felett a fellegeket. Főleg a csúnya beadandóét és a prezentációkét. Igazából ezen a héten volt először az összes húzó tárgyunk, és hát na... Majd csak lesz valahogy.
Amúgy nagyon élvezem az egyetemista létet. A kollégiumunk nyugis, aranyos a szobatársam, akivel szaktársak is vagyunk. Még a szociális életem is meglepően mozgalmas. Mondjuk, nem is igen hagynak minket unatkozni. Rendesen kiveszem a részem a hagyományok ápolásából, és ez olyan jó érzéssel tölt el. Végre tartozok egy egymást segítő közösséghez, aminek elvei megegyeznek az enyéimmel.

Amiket szeptemberben olvastam:
Még nagyon hozzá kell szoknom a megváltozott életritmusomhoz. Szeretnék is olvasni, de néha úgy érzem, mintha az életem jobban vonzana. Imádok emberekkel beszélgetni, és ez sokszor meglátszik az oldalmennyiségen. Viszont hétvégente, mikor itthon vagyok, próbálok bekucorodni az olvasófotelba, ha nem éppen házit írok vagy tanulok, és utazok egyet a képzeletem mezején.
- Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya (A csábítás kilenc szabálya 2.)
- Rick Yancey: Végtelen tenger (Az ötödik hullám 2.)
- Sarah J. Maas: Üvegtrón (Üvegtrón 1.)
- Gail Carriger: Lélektelen (Napernyő protektorátus 1.)
- Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra (Sorok között 2.)

Októberben tervezem:
- Lilian H. Agivega: A Bermudák királynője (Második Atlantisz 3.)
- Sarah J. Maas: Éjkorona (Üvegtrón 2.)
Minimalista tervek, ugyanis jönnek majd az első ZH-k, aztán az elődolgozós feladatokba is kell időt fektetnem. Most kezd majd igazán nehezedni az egyetem. Egy év alatt sikerült elfelejtenem, milyen szigorú időbeosztást készíteni. Nem lehet ám csak úgy téblábolni, mert azzal rengeteg értékes perc elveszik.
~~~

Könyvbeszerzések:
  • Jodi Picoult - Samantha van Leer: Lapról lapra
    Az első rész meggyőzött arról, hogy mindenképpen el kell olvasnom a folytatást. Mert lehet akármilyen habos-babos, cukormázas befejezés után is óriásit csavarni a történeten. Itt megtörtént. IMÁDTAM. 
  • Virág Emília: Boszorkányszelidítő
    A Sárkánycsalogató egy igen furcsa alapkoncepciójú regény. Budapest, mesevilág, és mellé egy absztrakt látásmód, ami szerethetővé tette az egészet. Meg is lepődtem, hogy ilyen hamar olvashatjuk a második részt, mely nem igazi folytatás, hanem egy másik történet abból a világból. Mindenesetre érdekesen hangzik.

 Nektek hogy telt a szeptember?

4 megjegyzés:

  1. Sok sikert az egyetemhez, örülök, hogy jól érzed magad! Én is nagyon várom már az "igazi" őszt, amikor egy esős, borongós és hideg nap után egy forró tea és kényelmes pléd vár otthon. Reméljük, nem kell sokat várnunk rá. ((:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy ma kinéztem az ablakon, egyszerre megörültem. Eső, pára és hűvös. :) Már csak időt kéne szakítanom az olvasásra a nagy vasárnapi készülődés közepette.

      Törlés
  2. Örülök, hogy tetszik az egyetem :) Biztos nagyon hamar hozzá fogsz szokni minden szempontból :) Az igazi ősz eljövetelét én se bánnám, annyira szívesen fölhúznám az új, pihe-puha pulcsimat :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már egy hónapja bekészítettem a koliszobámba a kabátokat, meg a sálat. Felvenni viszont csak ritkán volt alkalmam. Jó, az esti sétákhoz azért elkélt. Már csak dacból sem vettem fel 3/4es nadrágot. Könyörgöm, Ősz van! :D

      Törlés