2016. szeptember 3., szombat

Havi zárás – Augusztus 2016


Következzék az első késve megérkezett beszámoló, de higgyétek el, jó mentségem van rá. Ugyanis egyetemista lévén megszaporodtak a teendőim. De az augusztusom sok-sok pihenéssel telt.
Rögtön azzal nyitottam a hónapot, hogy végre találkozhattam a csendes Zsófival és a karizmatikus Beával a Könyvutcáról. Ez volt az első alkalom, hogy más bloggerekkel futottam össze. Mindketten nagyon aranyosak és kedvesek voltak. Furcsa volt ismeretlenül is ismerősen pár szót váltani, egy teljesen más érzés volt, mint a szokásos beszélgetések. A Sorok között-et kaptam kölcsönbe tőlük, mert vidéki könyvmolyok tartsunk össze. Csak hazaérve vettem észre a belecsúsztatott ajándékot, egy könyvjelzőt.
Sportosságom visszanyerése érdekében sokat bicikliztem a környéken, főleg a Lés-erdőben. Napról-napra jobban bírtam az iramot, és ez teljesen megnyugtatott abban, hogy a felépülésem a végső fázisban található.
Ebben a hónapban voltunk még nyaralni a Balatonon. A családi kikapcsolódás előtt, ami rengeteg kártyázásból állt, a legjobb barátnőmmel pihentünk közösen. Rengeteget beszélgettünk könyvekről, irományokról és szövögettük tovább a világainkat. Nagyon jó volt egy év után újra hosszú időt együtt tölteni, mert a csajos napok vajmi kevesek. Sehova se mentünk, csak a partra fürdeni, így sikeresen pótoltuk az elmaradásainkat.
Aztán következett a várva várt bALEKhét, amiről tegnap jöttem haza. Ez volt életem egyik legszebb hete. Sose volt még ilyen jó.  Megismerkedhettem a társaimmal, építhettük a csapatunkat, és összekovácsolódtunk. Természetesen a szórakozás sem maradhatott el. Végre igazi fiatalnak érezhettem magam.

~~~ 
Amiket augusztusban olvastam: (2246 oldal)
Úgy, de úgy szerettem volna sokat olvasni, de hát a nyaralás az nyaralás. Így is haladtam azért, de még mindig tartom magam a telhetetlenségemhez, és kijelentem, hogy bőven lehetett volna még többet. A bejegyzések majd folyamatosan kerülnek fel az oldalra, de jelenleg azokkal is el vagyok havazva.
- Donald McCaig: Rhett Butler 
- Peter Freund: Laura und der Kuss des schwarzen Dämons
- Kerstin Gier: Silber – Az álmok első könyve
- Marie Rutkoski: The Winner's Curse – A nyertes átka

Szeptemberben szeretném:
- Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya
- Sarah J. Maas Üvegtrón sorozata
Meg ami még belefér. Még fogalmam sincsen hogyan fog menni ez az egyetemesdi, de igyekszem minél hamarabb belerázódni. A KMK-s könyveket viszonylag gyorsan olvasom, így remélem tudok is haladni a várólistával.

Beszerzések:
  • Csukás István: Keménykalap és krumpliorr
    Szüleimmel egyik vasárnap ellátogattunk a káptalantóti mellett található Liliomkertbe, ami egy magánpiac. Volt ott minden, mint a búcsúban. De nem is én lettem volna, ha nem szúrom ki azonnal a könyves standot. Ő jött velem haza, mint szép emlék. Mert bár megvan édesapámnak, ez azonban mégis az enyém.
  • Pierrot – Szélesi Sándor: Jumurdzsák gyűrűje 
  • Pierrot – Gábor Endre: Magister M
  • Deborah Harkness: Az éjszaka árnyai
    Az idei Alexandra akciót megúsztam eme további három nemes példánnyal. Mindegyiket kinéztem már magamnak, ezért alig várom, hogy nekikezdhessek az olvasásuknak.

Nektek hogy telt az augusztus?

4 megjegyzés:

  1. Látom neked is eseménydúsan telt a nyár utolsó hónapja, nem voltál tétlen Te sem! Örülök, hogy jól érezted magad a gólyatáborban, sok sikert a tanulmányokhoz is! ((:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, bőven kijutott nekem a jóból, azt elhiheted. :D Köszönöm szépen! ;))

      Törlés
  2. Haha! A csendes Zsófival!!:D Hidd el, nem annyira csendes! ;) Mi is örültünk a talalkozásnak, szinte zavarban is voltunk.Ha ez úgy jött át, hogy karizmatikus vagyok, akkor az jó.;)
    Sok sikert kívánunk a tanulmányaidhoz! Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is zavarban voltam ám, de ezt általában a sok beszéddel kompenzálom, ha feltűnt nektek. És tenyleg nagyon örültem a találkozásnak :)
      Köszönöm szépen! :))

      Törlés