2016. március 8., kedd

Állati Book Tag

Mára egy Book Taggel kedveskedek nektek, mégpedig egy aranyossal, ugyanis nagyon szeretem az állatokat. Erre a Könyvvilág Blogon találtam rá, Beatrix válaszait ITT olvashatjátok. 
Az enyémek pedig a következőek:

1. Lajhár - egy olvasás, amit direkt lassítottál, nyújtottál volna, mint a rétestésztát…
Harry Potter
Bár így is később olvastam, mint ahogy megjelentek, mégis hamar végeztem velük. Hajlamos vagyok a sorozatok ledarálására, és ennek ez is áldozatul esett, de nem bánom. Bár a kötetek egy kicsit összemosódnak, főleg a vége fele, de üsse kő.

2. Gepárd - jött, tarolt, mindent vitt, és csak néztél utána tátogva, levegőt kapkodva…
Időtlen szerelem trilógia
Ezeket a könyveket, ha jól emlékszem, egy héten belül elolvastam. Minden megvan benne, amit szeretek. Időutazás, ezáltal régi korok felkeresése, Nagy-Britannia, bele vagyok szerelmesedve a szigetországba és Gideon de Villiers.

3. Házimacska - egy könyv vagy szerző, amiről, akiről tudod, bármi történjék is, időről-időre otthonosan törleszkedik hozzád…
Erre szinte mindegyik könyvemet mondanám, hiszen polcrendezgetés közben mindegyik a kegyeimért küzd. 

4. Kacsacsőrű emlős / Tengeri sün – egy roppant különös, elsőre furának látszó könyv, amit bár kissé ódzkodva vettél a kezedbe, végül pozitív csalódás, élmény lett…
Főleg a fülszöveg alapján álltam hozzá furcsán. Terminátor és Star Wars? Most viccelnek? Nem, ezt tényleg komolyan gondolták. De végül megszerettem a Holdbéli krónikákat minden kezdeti fenntartásom ellenére.

5. Pillangó – Egy kívül-belül gyönyörű könyv…
Igen furcsa egy krimire azt mondani, hogy gyönyörű, de hát ez van. A sorozat borítói nekem nagyon tetszenek, hát még a történet...

6. Kacagány – Egy könyv vagy szerző, amin vagy akin könnyesre kacagtad magad…
Főleg az elején csapott meg a humor szele. Annyit nevettem Marianne szerencsétlenségén...

7. Imádkozó sáska – Egy könyv, amelyben tőled szokatlan, idegen, távol álló gondolatok (filozófia, vallás, világnézet, kultúra) vannak, a végére mégis sikerült megbarátkoznotok…
Dürrenmatt - A fizikusok
Tudni kell rólam, hogy gyerekkori terveim között szerepelt az építészmérnökké válás, de ezt a fizika, mint tantárgy teljesen derékba törte. De Dürrenmatt emberkéi mégis egy kicsit feledtetni tudták velem a nemszívlelésemet, és jót szórakoztam rajtuk.

8. Kaméleon – Egy szerző, akinek több könyvét (de legalább kettőt) olvastál már, de ha nem látod a nevét feltüntetve, nem jössz rá, hogy az író egy és ugyanaz…
Nálam a Rúvel hegy sorozat, ami nagyon kilóg a többi, általam olvasott ifjúsági könyvei közül. Hiányzott az már jól megszokott hangvétel. Bár az először említett előbb íródott. Lehet tanulságos az írói életműveket megjelenési sorrendben olvasni.

9. Zsiráf – Egy könyv, ami jóval hosszabb volt, mint indokolt lett volna…
Alexandre Dumas - Húsz év múlva
Nagyon szeretem Dumas A három testőrjét, amihez a filmek is sokat hozzáraknak. De maga a könyv is elnyerte a tetszésemet. Ezért is örültem meg annyira, mikor meglátta, hogy folytatták, és hogy maga az író. De néhol annyira húzta, mint a gluténos tésztát.

10. Noé bárkája – Egy könyv, amiben az állatoké (nem csak egy állaté) a főszerep, és te imádod (vagy elég ha csak szereted)…
Kedvenc gyerekkori mesém, nélküle nem létezne az óvodában a medve, mint jel.

Ha van kedved hozzá, töltsd ki te is!

3 megjegyzés:

  1. Szia! :)

    De cuki ez a Tag. :) Nagyon jók lettek a válaszaid. :) Királyság.

    Majd én is ki fogom tölteni és persze meg fogom jelölni a forrást is. :)

    Gyógyulj meg minél hamarabb! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia nagyon tetszik a blogod és ahogy írsz. Nagyon szimpatikus vagy és jó látni hogy vannak még emberek akik így foglalkoznak a könyvekkel mint én :) Remélem egyszer majd tudunk beszélni.
    Ui.: Több book tagedet is láttam a saját blogomon ki is töltöttem őket és meg is jelöltelek forrásnak :) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszik, amit csinálok :) Megnéztem őket, és örömmel vettem észre pár regényt. Nyugodtan írhatsz a hivatalos címemre, készségesen válaszolok minden megkeresésre :))

      Törlés