2016. február 29., hétfő

Havi zárás – Február 2016


Már egy pár hónapja szinte alig történik velem valami. Ez mondjuk meg is érthető, hiszen nagyon ki se mozdulok itthonról. Bár már jobban megízlelhettem a szabadság ízét, de a tények bárdként ott lebegtek felettem. Napjaim nagy részét olvasással töltöttem, de múlt héten sikerült eljutnom a moziba, ahol a Deadpoolt néztük meg. Nem igazán mondanám az én műfajomnak, de élvezhető kikapcsolódás volt. Aztán meg szuperhősös, azokat pedig szeretem. Nem bonyolódnék bele az értékelésébe, mert a filmeket az élményért nézem meg, nem azért hogy kivesézzem.

Februári olvasmányok (3744 oldal)
- Ewa Lach: Micsoda kölykök!
- Leigh Bardugo: Shadow and Bone – Árnyék és csont
- Felix Salten: Bambi
Visszatekintve tényleg meglátszik a mennyiségen, hogy egész végig nem csináltam mást, csak az ágyamban gubbasztottam és olvastam.

Márciusi tervezet:
- Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen
- Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita
Pontos indoka van annak, hogy nem igazán tudom, mennyit leszek képes olvasni, ugyanis március közepén kényszerpihenőt kel tartanom.

Beszerzések:
Ez nem egy elcsábulás volt, hanem egy tudatos vásárlás. El akartam költeni a tavaly júniusban kapott utalványaimat, és ez lett belőle. Na meg egy nyelvkönyv, de az nem tartozik ide.
  • Jane Austen levelei
    Amikor először megláttam a Szembetűnőn, hogy létezik ilyen könyv, azonnal hozzá adtam a gyűjteményhez beszerzendő könyvek listájára. És hogy ténylegesen meg is kapjam, azt a kedves könyvesbolti eladónak köszönhettem, aki lelkesen megrendelte nekem.

Bejelentés:
Így a végére tartogattam ezt. Nem akartam erről külön bejegyzést írni, de úgy gondoltam, megosztom veletek. Már ha végigolvassátok a bejegyzést... A fentebb említett márciusi leállás ugyanazon okokból kifolyólag lesz, mint a szeptemberi. Kórházba vonulok, de nem akarok rólatok se megfeledkezni. Ezért arra az időszakra előre megírtam a bejegyzéseket, mert szeretném tartani az ütemet, de lesz, ami lesz. Számítotok rám, és nem akarok visszaélni a bizalmatokkal.

Mára ennyi lettem volna.
További szép napot!
Babó Buca

12 megjegyzés:

  1. Szia! :)

    Kórház? Jaj nagyon sajnálom. :(
    Gondolom nm publikus, hogy miért...
    Együtt érzek veled én is állandóan az orvost és a kórházakat járom...
    Tényleg sajnálom. :S


    Várunk vissza. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira nem vészes, csak eltörik a lábam. Már kezdek hozzászokni, hogy egy lábam van :)

      Törlés
    2. Mi?????? Te jó ég!
      Írtam neked e-mailt olvasd el kérlek és ha neked nem probléma írd meg bővebben, hogy miről van szó. Nem akarok tolakodó lenni, de érdekel, hogy mi van veled. Én is fogok mesélni, hogy velem mi történt, hátha kicsit fel tudlak deríteni.

      Jaj, most nagyon megijedtem. :(

      Törlés
  2. Jobbulást :) Egyébként szép kis olvasmánylistád volt, én egy hasonló bejegyzésben csak sírni tudnék, hogy nem volt időm olvasni. A Mester és Margaritáról pedig mesélj majd, én imádom azt a könyvet. Csak az egyetem miatt olvastam el, de kedvencem lett :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha visszanézem a tavalyi tanulós időszakot, akkor én és eléggé el tudok keseredni, hogy miért nem tudtam akkor olvasni. A könyvre pedig nagyon kíváncsi vagyok, mert csak jókat hallottam eddig róla. Mire jó, hogy havi egy könyvet olvasok anya polcáról :)

      Törlés
  3. Jobbulást kívánok, most a gyógyulásra koncentrálj, mi a visszatérted után is itt leszünk, ne aggódj! (:
    Pihend ki magad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Aranyos vagy :) Nagyon sokat jelentenek ezek a pozitív visszajelzések!

      Törlés
  4. Kitartás a kórházhoz és jobbulást kívánunk! Ha nem unod még az olvasást, olvass ott is. :) Ez most úgy hangzott, mintha nem is egy könyvmoly írta volna egy másik könyvmolynak, haha. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nem fogom megunni. A sok öreglány között jól fog esni, ha egy kicsit más világba csöppenek. Már be is van készítve a falazótégla, nem szeretnék kifogyni a lapokból :D

      Törlés
  5. Szia! :)

    Van egy Book Tag a blogomon, amit neked is továbbadtam. Ha akarod töltsd ki. :)

    VálaszTörlés
  6. Kitartás és Jobbulás! Nagyon kíváncsi leszek, hogy Az Outlander hogy fog tetszeni, én imádom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      Én is nagyon kíváncsi vagyok a regényre. Annyi jót hallottam róla, főleg a külfdi BookTube-on.

      Törlés