2015. december 31., csütörtök

Havi zárás – December 2015


Decemberi olvasmányok: (3024 oldal)
- Marissa Meyer: Scarlet (Holdbéli krónikák #2)
- Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai (Füst és csont leánya #2)
- Robin LaFevers: Halandó szív (A halál szépséges szolgálóleányai #3)
- Micimackó álma
- Mary E. Pearson: Az árulás csókja (A Fennmaradottak krónikái #1)
- Félix J. Palma: Az idő térképe
 Ahhoz képest, hogy hivatalosan ez a téli szünet ideje, nem olvastam kiugró mennyiséget. Mindez betudható a fáradtságnak, ugyanis egy délelőttnyi mozgás után, kinek van kedve igazán praclit emelni. Nekem lett volna, de sokszor alig bírtam megmozdulni. 

Januári tervezet:
Mivel a januárom viszonylag nyugodt lesz, értsük ez alatt, az "alig mozdulok ki otthonról, mert reményeim szerint megjön a hó" - hozzáállásomat. Bár ez sem lesz teljesen igaz. Emellett szeretnék végre nekiülni írni, mivel márciusig végeznem kéne a maradék oldalakkal. Majd meglátjuk.
- Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
- Böszörményi Gyula: A bolhedor lovagjai
- Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok (Ambrózy báró esetei #2)
- Samantha Shannon: A Mímes Rend (Csontszüret #2)
- Julianne Donaldson: Edenbrooke
- On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?


Beszerzések:
Tudva levő, hogy a karácsony az év legszebb időszaka egy könyvmoly számára. Hogy miért is? Ilyenkor egy kényelmes fotelba kuporodva, egy pohár gőzölgő ital mellett olvashatunk kedvünk szerint. Illetve az ajándékozási szezon következtében megnő a kiadók kedvezményezés iránti vágyuk, ezáltal több lelkes könyvmolyt is kisebb csőd szélére sodornak. Na meg hát a fa alatt is meg szokott bújni egy-két apróság. 
Én idén roppant szerencsés voltam, de mindez betudható annak, hogy nem kértem semmilyen nagyobb ajándékot itthon töltött napjaim könnyítésére, így a régebbi évekkel ellentétben sok könyvet leltem Szenteste a fa alatt. Ebből voltak ám tőlem nekem ajándékok is, de hát tegyük be a fa alá, mert úgy igazán hangulatos.

  • Mary E. Pearson: Az árulás csókja
  • Erika Johansen: Tear királynője
    Ezt a kettőt még jóval a nagy dömping előtt szereztem be, hála a novemberi névnapi kedvezménynek. Mindkettővel szemezgettem már a megjelenés előtt, de úgy voltam vele, hogy van elég könyv a könyvespolcomon, nem kell oda még több. Ez a hozzáállásom azonban se perc alatt megváltozott, melynek ez az első eredménye.
  • Soman Chainani: Jók és rosszak iskolája
    Sokat gondolkodtam a minden könyvre -30%-nál a TESCO-ban, hogy melyiket hozzam haza, mert több jó könyv is volt, de végül emellett döntöttem, mert erről csupa jó véleményt hallottam.
És nem is annyira a végén jöjjenek az én drágaságaim, melyek a fa alatt várták türelmetlenül, hogy kézbe vegyem őket. Láthatjátok, hogy szinte az összes Könyvmolyképző Kiadós, ami nem véletlen, hiszen beköszöntött minden KMK olvasó vágya, az Álomadvent, amiből idén én sem maradtam ki. Rengeteg jó könyvhöz juthattunk hozzá olcsóbban, de emellett a szorgos kiadó munkáját is támogattuk. Köszönöm nekik, hogy ennyi jó könyvvel boldogítják mindennapjainkat.

  • On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
  • Kae Westa: Karvalyszárnyon
    Először is két frissen megjelent könyvet említenék meg. Nem szokásom rögtön a kiadás pillanatában könyvet rendelni, de most úgy adódott, hogy édesanyám aznap rendelte meg az unokatesóm ajándékát, és megkért, hogy nézzek körül én is. Ilyen ajánlatnak nem tudtam ellenállni. Bár még egyikőjüktől sem olvastam,de úgy gondoltam, ideje lenne több magyar írót is megismerni.
  • Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
    Ááááá... Erre várok nyár óta, pontosabban amióta befejeztem a Leányrablás Budapestent. Egy újabb Böszörményi kötet került fel a pocomra, melyről már előre tudom, hogy nem fog csalódást okozni.
  • Leigh Bardugo: Shadow and Bone - Árnyék és csont (Grisa trilógia #1)
    Orosz behatású fantasy? Jöhet. És miért csak most? Megjelent az író legújabb műve külföldön, ami szintén ebbe a világba tartozik, és úgy gondoltam, hogy ez már kellő motiváció ahhoz, hogy belekezdjek egy olyan sorozatba, mellyel már amúgy is régóta szemezgetek. Emellett a második részt is ki jön magyarul, úgyhogy nem maradok folytatás nélkül se.

 
  • Julianne Donaldson: Edenbrooke
    Jane Austen hatású regényből sosincs elegem. Mindig jöhet egy jó kisasszonyos, szerelmes történet, az biztos, hogy a kezembe fog kerülni egyszer. Ennek most jött el az a pillanata.
  • Dinana Gabaldon: Outlander - Az idegen (Outlander #1)
    Ezzel a könyvvel a lelkes booktuber, Sasha Alsberg csatornáján találkoztam először, akinek ez a kedvenc könyve. Utánakeresve láttam meg, hogy itthon is nagy népszerűségnek örvend, és hogy sorozat is készült belőle. Már neki is kezdtem volna azonnal az első résznek, de nem tettem, mert először olvasni akartam ezt a monstrumot. Mert igen, ez az igazi erősítéshez használható könyv.
  • Kim Harrington: Perception - A hatodik érzék (Clarity #2)Mivel a Vörös Pöttyös Facebook oldal elérte az 50.000 kedvelést, ezért minden rendelőnek, természetesen a megfelelő kód használatával, ajándékkönyvet adott. Én ezt kaptam. Nem ismertem, sőt talán még a borítót se láttam sehol. 
  • Charles Dickens: Szép remények
    Az abszolút ajándék. Na ez volt az a könyv, amiről nem tudtam, hogy megkapom. Anya rendesen kérdezősködött, de nekem, a kis naivának persze nem esett le semmi. Nagyon örültem neki, hiszen már az SZJG lázam óta el akartam olvasni.
Szép kis mennyiség, mit ne mondjak.
Ajándék: 4 db
Vétel: 7 db

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése